adslot1
adslot2
adslot3
adslot4
kerajaan sahaja swasta xlayak
info ccris ctos blacklist
kerajaan sahaja swasta xlayak

php hit counter

 

Pengenalan Pinjaman Peribadi Bank Rakyat/ Bank Rakyat Personal Loan

Bank Rakyat ditubuhkan pada tahun 1954 yang dahulunya dikenali sebagai Bank Agong dan Apex Bank dan selepas itu ditukar nama kepada Bank Kerjasama Malaysia Berhad adalah bank koperasi Islam yang mana Bank Rakyat menawarkan kemudahan pembiayaan mengikut prinsip syariah antarabangsa.

Pihak kami tidak menyediakan kemudahan permohonan pembiayaan peribadi secara terus dengan Bank Rakyat tetapi menyediakan kemudahan pembiayaan peribadi koperasi yang dana (fund) datangnya dari Bank Rakyat. Terbuka kepada kakitangan kerajaan berjawatan tetap dan polis sahaja.

Kebaikan memohon pembiayaan peribadi Koperasi

Antara kebaikan memohona pembiayaan peribadi koperasi dana Bank Rakyat adalah seperti berikut:-

  1. Komitmen tinggi dibenarkan memohon.
  2. Blacklist CTOS/CCRIS layak memohon.
  3. Proses mudah tetapi sekiranya pemohon blacklist, dalam sesetengah kes, koperasi memerlukan surat balance terkini dari bank/institusi kewangan yang telah senaraihitamkan pemohon.
  4. Berlandaskan prinsip Islamic Financing Konsep pembiayaan Bai Al-Inah.
  5. 100% menepati prinsip syariah antarabangsa.

Koperasi yang menggunakan dana kewangan Bank Rakyat

Disini kami akan senaraikan beberapa koperasi yang menggunakan dana Bank Rakyat dan akan dikemaskini dari semasa ke semasa.

  1. Koperasi Gemilang Siswazah (Kogemilang): Interest lama 5.99% dan kini 6.5%. Sila klik disini untuk informasi lanjut.
  2. Koperasi Pendidikan Usahawan Berhad (Koperasi Kekal): Menawarkan pembiayaan peribadi dengan interest terendah iaitu 4.99% menggunakan dana Bank Rakyat dan kadar payout yang tinggi iaitu 96%. Blacklist CCRIS/CTOS dan komitmen tinggi boleh memohon. Sila klik disini untuk keterangan lanjut.
  3. Koperasi Belia Nasional Berhad (KOBENA): Dana dari Bank Rakyat dan menawarkan pembiayaan dengan interest 4.99% dan tidak melihat komitmen tinggi dan CTOS/CCRIS. Dapatkan info di sini.
  4. Koperasi Perdanajaya: Buat masa ini, Koperasi Perdanajaya ditutup buat sementara waktu dan akan dimaklumkan kelak.

Berminat? Cara berkomunikasi

Call/SMS/Whatsapp: 019-2983056 (Berikan Nama, No.IC, Jabatan & Lokasi, no telefon pejabat, no handphone (sekiranya no berlainan dengan no whatsapp), Tetap/Kontrak, Gaji Pokok, Elaun Tetap dan Jumlah Potongan pada Slipgaji), FaceBook/E-mel: hashimbank@gmail.com.